јули 15, 2024

Македонија домаќин на Самитот на шефови на држави и на влади од ПСЈИЕ

Претседавачот на Процесот за соработка во Југоисточна Европа(ПСЈИЕ) и министер за надворешни работи, Бујар Османи ја отвори пленарната сесија на Министерскиот состанок, што се одржува во рамки на нашето едногодишно претседавање со Процесот, под мотото „Премостувајќи Поделби, Градејќи Доверба”.

Read Previous

ЛДП:Мерката на Мицкоски за реорганизација на здравството и намалување на бројот на пратеници е уште една од нашите „позајмени” програмски определби

Read Next

Османи ѝ порача на новата влада да има конструктивен, а не кавгаџиски однос кон Грција