јуни 17, 2024

Follow Us

Популарни

Голем успех во семејството Али – тројцата млади избрани за членови на Фармацевтската комора на Северна Македонија

Татко му е првиот фармацевт Турчин во Северна Македонија – неговите три деца втора генерација фармацевти во семејството Али. ТАЈМБАЛКАН СПЕЦИЈАЛНА ВЕСТ Ердал, Елиф и Есин се втора генерација фармацевти во семејството Али. И тројцата…

Директорот на битолскиот затвор Драган Крајовски учествуваше на Конференција на Советот на Европа во Португалија

На покана на Советот на Европа, Директорот на КПУ Затвор Битола, Драган Крајовски зеде учество и имаше обраќање на 26-та Конференција на Советот на Европа за директори на затвори и пробациски служби која се одржува…

Кандидатот за градоначалник на Центар Жупа: Ако јас бидам избран градоначалничката фотеља ќе биде фотеља на народот

Кандидатот за градоначалник на Центар Жупа, Шахин Шаќир, од партијата Турско движење за национално единство (ТМБХ), гостуваше во специјалната програма на ТАЈМБАЛКАН за локалните избори што ќе се одржат во Северна Македонија на 17. октомври.…

Сарач: ДЗС веднаш да ги отстрани недостатоците, во спротивно ќе ги повикаме Турците на бојкот на пописот

Претседателот на Движењето за Национално Единство на Турците, Ердоган Сарач, на денешната прес-конференција истакна дека доколу ДЗС не ги отстрани недостатоците, ќе ги повикаат Турците на бојкот на пописот. „Директорот на  ДЗС г-дин Апостол Симовски…