мај 27, 2024

За една година затворени 14 училишта во Македонија

Бројот на ученици во редовните основни училишта на крајот на 2022/2023 година е намален за 1,4 проценти, а бројот на ученици во средните училишта за 3,9 проценти во однос на претходната учебна година, покажуваат податоците објавени од Државниот завод за статистика. 

Според статистичките податоци, во учебната 2022/2023 година во основните училишта имало вкупно 182 245 ученици, а во средните училишта 66 678 ученици.

Податоците покажуваат дека за една година се затворени 14 училишта. 

Read Previous

ПССЕ ќе расправа за барањето на Косово за членство

Read Next

Нов состанок на израелскиот воен кабинет