јуни 17, 2024

13-годишната Стефанија и 15-годишната Хатиџе примија „трикафта“

Министерот за здравство Илир Демири денеска посети две пациентки со цистична фиброза кои во примија лекот Трикафта на Клиниката за детски болести, информира Министерството за здравство.фото: Министерство за здравство

Досега, 32 пациенти имаат примено Трикафта кои етапно се вклучуваат на терапија.

Лекот Трикафта е безбеден лек, одобрен од Европската медицинска агенција и ефектот од терапијата е брз, значителен и одржлив.

Read Previous

Бројот на убиени Палестинци надмина 29.000

Read Next

Најголемите банки оствариле профит од 100 милијарди евра