јули 15, 2024

Во Црна Гора поевтинуваат 25 прехранбени производи

Во рамки на акцијата „Стоп за инфлацијата“, во Црна Гора од денеска поевтинуваат 25 прехранбени производи, меѓу кои јогурт, јајца, млеко, сирење и некои видови свежо и суво месо.

Врз основа на договорот на Министерството за економски развој, во кампањата се вклучени пет трговски ланци каде граѓаните ќе можат да купуваат одредени прехранбени производи по минимални цени.

Кампањата ќе трае до крајот на април со можност за продолжување.

Трговците можат да ја прошират, но не можат да ја скратат предвидената листа на производи планирани во антиинфлациската кошничка.

Read Previous

Просечната нето платата во јануари 33 943 денари

Read Next

Ковачевски: Обврска на сите е да го продолжиме патот на државата кон ЕУ