АД ЕСМ произведе 16.677 MWh електрична енергија, целосно задоволени домаќинствата и дополнителните снабдувања

АД ЕСМ на 18.01.2023 година произведe 16.677  MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 13.821 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.856 MWh.

извор: Сител

Read Previous

Научници сакаат да складираат енергија во стари напуштени рудници

Read Next

Дел од Студеничани без вода