јуни 17, 2024

МТСП: Во тек е исплата на образовниот додаток за третиот мерен период за учебната година 2023/2024 година

Министерството за труд социјална политика ги информира граѓаните дека во тек е исплата на образовниот додаток за третиот мерен период за учебната 2023/2024 година. 

Исплатата на додатокот за образование се врши во четири мерни периоди, и тоа:

• за првиот мерен период во текот на месец декември во тековната календарска година,

• за вториот мерен период во текот на месец февруари во наредната календарска година,

• за третиот мерен период во текот на месец мај во тековната календарска година и

• за четвртиот мерен период исплатата се врши во текот на месец јули во тековната календарска година.

Read Previous

Европски фронт: Победнички глас не е залуден, започна битката за легитимитет

Read Next

Завршија парламентарните избори, Азизи нов пратеник на местото на Касами