мај 27, 2024

Министерот за одбрана на БиХ поднесе кривична пријава против Додик

Министерот за одбрана на Босна и Херцеговина Зукан Хелез поднел кривична пријава против претседателот на Република Српска Милорад Додик, неговиот заменик Александар Гогановиќ и полковникот на вооружените сили на БиХ Милан Дамјаниќ, потврди тој за Радио Слободна Европа (РСЕ) на 18 јануари.

Пријавите се поднесени поради нивното учество на одбележувањето на неуставниот Ден на на Република Српска (РС) на 9 јануари.

„Има повеќе кривични дела, меѓу кои е и напад на уставниот и правниот поредок на државата Босна и Херцеговина“, изјави Хелез за новинарите пред Судот на Босна и Херцеговина.

Read Previous

Најубавото место што човекот некогаш го пронашол: Европско село што мора да се види

Read Next

Советниците не ја изгласаа одлуката за субвенционирање на ЈСП, Скопје останува без јавен превоз